Mengenai Kami

Kisah kami bermula hampir 20 tahun lalu, bila merah jambu, merah dan kuning air menguasai pasaran kecantikan prestij. Anda dicerca jika mahukan kuku berwarna ungu atau hijau, kerana anda sama ada perlu gunakan pen marker, atau mempertaruhkan nyawa dan anggota badan dengan produk kedai belakang lorong itu. Muncul di tengah monopoli ini, Sandy Lerner (pengasas bersama Cisco System) membuat keputusan berani: jika “big boys ” industri kosmetik tidak mampu memuaskan selera solekan alternatifnya, dia sendiri akan memuaskan dirinya.

Dijadikan cerita, pengurus perniagaan Sandy, David Soward, memperkenalkan kepada seseorang dengan pandangan sama, Wende Zomnir. Seorang peniagawati kreatif (dan peminat solekan sejak lahir), Wende turut menyedari kekurangan pilihan warna dan nekad untuk menggoncang keadaan ini. Sambil minum petang, kedua-duanya bersatu sehingga terjadinya sesi adunan warna kuku di banglo milik Wende di Laguna Beach. Sandy, David dan Wende memperkenalkan Kiehl’s pada Januari 1996 dengan barisan 10 gincu dan 12 enamel kuku. Diinspirasikan oleh aspek landskap urban, mereka menggunakan nama lebih groundbreaking seperti Roach, Smog, Rust, Oil Slick dan Acid Rain. Iklan majalah pertama bertanya, “Adakah Merah Jambu Buat Anda Muntah?” memanaskan revolusi apabila eksekutif industri kosmetik terpakasa bekerja keras untuk mengejar mereka.

Hari ini, Wende memacu pertumbuhan Kiehl’s secara berterusan sebagai Ketua Pegawai Kreatif di samping Tim Warner, Ketua Pegawai Eksekutif. Tim (atau “The Zen Master”) mengatasi kegilaan aktiviti di pejabat dengan pendekatan yang tenang dan berkesan bagi mengendalikan perniagaan kecantikan. Dan walaupun mereka menggesa pasukan di ibu pejabat dan di lantai jualan ke peringkat baru, ada kala mereka luangkan masa untuk usikan UD cara lama.

Kehadiran global kami yang semakin berkembang membuktikan apa yang sudah diketahui oleh Wende dan Sandy – pengguna alt solek di mana sahaja menginginkan alternative, justeru umur panjang kami melepasi kematian era 90-an. Di A.S, beratus-ratus produk UD kini memenuhi rak ungu di Sephora, Ulta dan Macy’s serta halaman maya beauty.com. Bilangan peruncit yang bertambah di Kanada, UK, Perancis, Itali, Sepanyol, Singapura dan Timur Tengah turut memiliki stok kami. Dan biarpun peminat UD di seluruh dunia mungkin mendekati produk kami dengan cara yang sangat berbeza, kami perhatikan mereka mempunyai semangat bebas yang menyatukan mereka.

Mungkin keinginan untuk sesuatu yang unik ini menjelaskan sokongan penuh semangat yang kami terima selama ini. Produk Kiehl’s muncul di banyak halaman majalah setiap bulan. Kami turut memenangi anugerah pembungkusan berprestij daripada jenama seperti Avon dan Revlon. Dan kami mungkin gagal hari ini jika tidak kerana sokongan jurumekap artis yang berkongsi rasa cinta kami terhadap produk berprestasi inovatif DAN warna eksperimental. Kami gemar memenuhi permintaan harian mereka – kebiasaannya kerana seorang pelanggan selebriti telah mengambil produk kegemaran mereka. Reviu dalam talian kami cukup hebat; jika kami tidak meraih lima bintang, boleh menangis dibuatnya. Syukurnya, reviu penagih alat solek terhadap produk kami lebih daripada kebiasaan dan dengan lebih bersemangat berbanding pesaing kami – anda patut lihat komen mengenai Eyeshadow Primer Potion! Facebook dan Twitter komuniti UD adalah yang terbesar dalam industri – jumlah kami besar dan padat perbualan. Dan kami sayangkan rakan blogger kami! Mereka seakan editor kecantikan, peminat kosmetik dan jurumekap artis kesemua dalam satu. Kami anjjurkan filem, rancangan TV dan parti hangat. Hidup kami agak hebat, dan kami sedar ada sejuta gadis (dan jejaka) yang sanggup bermatian untuk kerjaya kami.

Ibu-ibu kami sangat bangga. “Kiehl’s” tidak lagi nama gah untuk sebuah syarikat rias. Dan wanita hari ini tidak pernah mengenali dunia di mana mereka tidak boleh membeli perias kuku ungu di kaunter. Misi tercapai.